Naar overzicht

Geen tijd voor video? Zo maak je in een paar klikken content die wél werkt

SH_Sticky_backstage_deel2-24 (1)

We snappen het: je bent druk. Als ondernemer wil je meer klanten bereiken en je omzet vergroten, maar het lijkt alsof er nooit genoeg uren in een dag zitten om ook nog aan je marketing te werken. Video lijkt dé oplossing om online op te vallen, maar wie heeft er tijd voor urenlang filmen en monteren?

Hoewel ons hart nog steeds sneller gaat kloppen van video, hebben wij soms ook behoefte aan een quick fix. Het goede nieuws: die zijn er in overvloed! In plaats van waardevolle tijd te verspillen aan lange videoproducties, gebruiken we deze manieren om in slechts een paar klikken krachtige video’s te maken die wél resultaat opleveren. Hoe we dat doen? Dat lees je hier!

Grootse impact, minimale tijd: zo halen we meer uit ons je merk met video

Online tools hebben de drempel voor videomarketing aanzienlijk verlaagd, waardoor je geen excuus meer hebt om niet aan de slag te gaan. Onze favorieten op een rijtje:

  • Canva is onze go-to als we veel gebruik willen maken van grafische elementen als tekst en animatie en op zoek zijn naar een fijn template hiervoor. Bijvoorbeeld wanneer we een advertentie willen creëren of bumper.
  • CapCut en InShot zetten we in als we snel een video willen editten op onze mobiel, wanneer we on the go zijn (of weer eens een haat-liefde verhouding hebben met Premiere Pro).
  • Loom stelt ons in staat stelt om snel en eenvoudig offertevideo’s en presentaties op te nemen en te delen met klanten.

Deze tools zijn perfect voor de basisbehoeften van visuele content en helpen ons om snel resultaten te zien zonder veel tijd of geld te investeren. Maar wat we tot kort geleden miste, was een tool om long form video’s om te zetten naar short form content. Of makkelijker gezegd: van een lange video snel en eenvoudig korte video’s voor op social media te maken. En toen kwam Opus Pro om de hoek kijken. Maar wat kun je nu precies met Opus Pro?

1. Snelle korte clips uit lange video’s

Heb je ooit een lange webinar of podcast opgenomen en geworsteld met hoe je deze content in hapklare stukken kunt omzetten voor social media? De tool helpt je om lange video’s automatisch in korte clips te knippen, zodat je ze kunt gebruiken op platforms zoals Instagram, LinkedIn en TikTok. De software herkent zelf welke stukken ideaal zijn voor korte content vanuit jouw lange video.

Scherm­afbeelding 2024-09-17 om 13.32.33

2. Voeg branding en ondertiteling toe

Met Opus Pro kun je gemakkelijk je video’s voorzien van branding, zoals je logo of kleurenpalet. Daarnaast biedt de tool handige ondertitelingsopties, wat essentieel is omdat veel mensen video’s op social media zonder geluid bekijken. Je kan zelf kiezen welke ondertiteling het meest bij jouw huisstijl past en waar nodig aanpassen naar wens.

Scherm­afbeelding 2024-09-17 om 13.33.25

3. Maak testimonials en case studies eenvoudig deelbaar

Een testimonialvideo waarin tevreden klanten vertellen over hun ervaringen met jouw product of dienst is sterk om te hebben binnen je eigen marketing. Met Opus Pro maak je snel en eenvoudig dit soort video's, zodat je social proof direct kunt delen op je website of social media kanalen. Heb je weleens een inspirerend videogesprek met je klanten opgenomen? Dan knipt het programma automatisch de waardevolle stukken eruit en zet deze om in deelbare video’s.

Hoe wij Opus Pro gebruiken bij Untaped

Bij Untaped gebruiken we Opus Pro om het meeste uit onze lange videocontent te halen, zoals de podcasts en uitlegvideo’s. Waar het normaal veel tijd zou kosten om lange video’s op te knippen in kleinere, deelbare clips voor social media, neemt Opus Pro dit proces voor ons over. Hierdoor besparen we kostbare tijd en kunnen we meer brainstormen over hoe we meer kennis kunnen delen over videomarketing met jullie!

Stop met struggelen en begin met converteren met onze GRATIS videotraining

We get it, je hebt het druk. Maar in minder dan een kwartier leer je met onze gratis videotraining hoe je vandaag nog kunt starten met klanten werven met video. Ontdek praktische tips om je offerteproces te verbeteren en meer klanten te trekken.

Ik ben klaar om mijn bedrijf op te schalen dankzij videomarketing

Ontgrendel gratis training
Deel dit bericht via