Naar overzicht

5 tips om meer salesgesprekken te genereren met video

DSC00248

Als ondernemer wil je maar één ding: meer klanten! Maar hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten écht met je in gesprek willen gaan? De oplossing is simpel: je laat leads alvast virtueel met je in gesprek gaan door middel van video. Zo kun je op een persoonlijke manier je hele salesproces transformeren.

Misschien herken je het wel: als mensen eenmaal met je in gesprek raken, begint het balletje te rollen. Face to face kun je een potentiële nieuwe klant makkelijker overtuigen van je product of dienstverlening, neem je ze mee in je ontwerpproces of laat je ze versteld staan van je expertstatus. Maar goed, dat moet je eerst wel met deze leads aan tafel zitten…

Stel je voor dat een potentiële klant moet kiezen tussen drie verschillende ondernemers om mee in zee te gaan en één daarvan gebruikt video in zijn of haar communicatie, dan is de kans groter dat de lead meer vertrouwen heeft in de ondernemer die video gebruikt.

Dus, wil jij meer salesgesprekken scoren en eindelijk je business laten groeien? Check dan deze vijf strategische tips over hoe jij video in kan zetten om je resultaten te boosten!

1. Maak een persoonlijke introductievideo

Ben je het zat om veel tijd te besteden aan koude e-mails en toch weinig reacties krijgen? Dan is een persoonlijke introductievideo precies wat je nodig hebt. Met een video kun je direct een sterke eerste indruk maken en je persoonlijkheid laten zien, iets wat met tekst alleen vaak niet lukt. Een korte video waarin je jezelf voorstelt, laat zien wie je bent, wat je doet en wat jou dus onderscheidt van je concurrenten. Dit zorgt ervoor dat potentiële klanten sneller geneigd zijn om met je in gesprek te gaan, omdat ze het gevoel hebben dat ze je al een beetje kennen.

Voeg aan het einde van de video een duidelijke call-to-action toe, zoals "Klik op de link om direct een gesprek in te plannen!" en je hebt een eenvoudige, maar effectieve manier om meer salesgesprekken te boeken.

2. Gebruik video testimonials van tevreden klanten

Niets werkt beter dan sociale bewijskracht. Als je potentiële klanten zien dat anderen al tevreden zijn met je diensten, zijn ze sneller geneigd om contact met je op te nemen. Video testimonials zijn hierbij goud waard. In plaats van een droge tekst op je website, zien mensen echte klanten die enthousiast vertellen over hun ervaring met jou. Dit creëert vertrouwen en kan net dat duwtje zijn dat ze nodig hebben om een gesprek te plannen.

Vraag je beste klanten om een korte video op te nemen over hun ervaring met jouw diensten. Zet ze zelf voor de camera of laat ze iets inspreken via hun webcam of videomeeting.

3. Creëer korte informatieve video’s die waarde bieden

Hoe kun je laten zien dat je een expert bent in je vakgebied? Door waardevolle content te delen! Informatieve video’s, zoals tutorials of how-to video’s, laten zien dat je weet waar je het over hebt. Dit helpt niet alleen om potentiële klanten te informeren, maar ook om hen te laten zien dat je dé expert bent die zij nodig hebben. Bovendien, als je nuttige tips en adviezen geeft, zullen mensen sneller geneigd zijn om contact met je op te nemen voor meer informatie.

Maak een video waarin je een veelvoorkomend probleem in jouw branche bespreekt en een oplossing biedt. Host deze video op YouTube of Vimeo en deel hem via je e-mail en sociale media.

4. Gebruik video’s in je klantcontact

Wist je dat video’s in een e-mail voor een hogere openings- en klikfrequentie zorgen? Het toevoegen van een video aan je e-mails kan je e-mailmarketing een enorme boost geven. Het maakt je boodschap visueler en aantrekkelijker en kan de ontvanger overtuigen om verder te lezen of een actie te ondernemen, zoals het plannen van een kennismakingsgesprek. Met tools als Vidyard en Loom kun je gemakkelijk video’s opnemen met je webcam en het filmen van je eigen beeldscherm.

loom untaped voorbeeld

5. Neem potentiële klanten mee achter de schermen mee

Wil je echt een connectie maken en vertrouwen opbouwen met potentiële klanten? Laat ze dan zien wat er achter de schermen gebeurt. Door video's te maken die een kijkje geven in je dagelijkse werkprocessen en creatief proces creëer je transparantie en menselijke betrokkenheid. Dit kan variëren van een “dag in het leven”, een rondleiding van je werkplek of een stap-voor-stap video van hoe je een project aanpakt.

Creëer video's die laten zien hoe je projecten tot leven komen, hoe je creatieve processen verlopen of hoe je team samenwerkt. Laat ze zien dat je weet wat nodig is om resultaten te bereiken. Zo wordt het voor hen duidelijker waarom jij de juiste keuze bent voor hun volgende project.

Learnings en samenvatting

  1. Maak een persoonlijke introductievideo: Stel jezelf en je diensten voor om meteen een connectie te maken met potentiële klanten.
  2. Gebruik video testimonials: Laat tevreden klanten aan het woord om je autoriteit te vergroten.
  3. Creëer informatieve video’s: Deel waardevolle tips om je expertise te tonen en klanten aan te trekken.
  4. Integreer video’s in klantcontact: Voeg video’s toe aan je e-mails om de betrokkenheid te verhogen.
  5. Neem kijkers achter de schermen mee: Laat zien hoe je werkt om vertrouwen te creëren.

Kortom, je kunt er niet meer omheen dat video een krachtig hulpmiddel is dat jou gaat helpen om meer salesgesprekken te genereren. Experimenteer met deze tips en ontdek welke het beste werkt voor jouw bedrijf. Pak die camera en begin met het creëren van je eigen video's. Succes! 🚀

Deel dit bericht via